U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

BK Manche te Brussel - Grand Slam

Gepost 2017/05/07

De tweede dag van de BK Manche beachvolley te Brussel begon veelbelovend. De eerste poulewedstrijd van onze teams werd met winst afgesloten met uitzondering evenwel voor Anshel & Tim die met 1-2 verloren van De Gruyter/De Brandt met in set 2 en 3 het kleinste puntenverschil 19-21 en 14-16 (wat later nog heel belangrijk zou zijn). 

Bij de dames verloren Stephanie & Lisa hun tweede wedstrijd tegen - jawel - Mouha/Gielen (0-2). Maud & Kim volgende hun voorbeeld en moesten de duimen leggen tegen Vangrinsven/Wittock (1-2). Beiden teams plaatsen zich dankzij hun tweede plaats in de poules wel voor de 1/4 finales. 

 

Dries & Tom en ook Yannick & Oscar bleven op schema en stootten als poulewinnaar door naar de 1/4 finale. Anshel & Tim moesten kost wat kost de tweede poulewedstrijd winnen en liefst met 2-0. Bij een 2-1 winst zou het rekenen worden. Tegenstanders met dienst waren Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth. Anshel & Tim kozen voor een thrillerscenario: met een 1-1 in sets en en 5-10 achterstand in set 3 leek het tornooi voorbij. Niet dus. Ze knokten zich terug naar een 10-10 stand en schreven even later de derde set op hun naam 2-1. Cijferen dus: alle teams in de poule hadden een wedstrijd gewonnen, alle teams hadden 3 winstsets en 3 verliessets... Het puntenquotiënt zou dus beslissen: door hun verliessets steeds het kleinste puntenverschil te laten optekenen, gingen Anshel & Tim ook door naar de 1/4 finales.

De 1/4 finales dan: bij de heren stond het Sini-Beachduel Oscar & Yannick tegen Anshel & Tim op het programma. We begonnen dus met onszelf uit te schakelen richting finale. Oscar & Yannick haalden het in een spannende driesetter met 2-1. In de ander 1/4 finale schakelden Tom & Dries de Nederlandse wildcard uit en kregen ze een 1/2 finale tegen... Oscar & Yannick (opnieuw een "zelfuitschakeling" voor onze club dus).

Stephanie & Lisa overleefden de 1/4 finale en later tegen het Nederlandse team ook de 1/2 finale. Maud & Kim sneuvelden tegen Coolman/De Beule.

In de finale kregen we twee verwachten duo's Tom & Dries bij de heren en Mouha/Gielen bij de dames. Hun tegenstanders werden respectievelijk Urnaut/Deroey en Stephanie & Lisa die revanche konden nemen voor hun verloren poulewedstrijd.

Geen verrassing evenwel in de finales: Tom & Dries en Mouha/Gielen gingen met de hoofdvogel aan de haal. 

Balans voor Sini-Beach: tweemaal een 5de plaats, een 3de plaats, een 2de plaats en winst bij de heren.

Volgende week duiken we in Gent op en maken we kennis met het circulatieplan. Een weekje extra trainen zal de overgang van zaal naar zand al wat beter doen verteren.