U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

Beachvolley te Gent - PK & BK

Gepost 2017/05/14

De voorbije week en weekend waren weer heel wat Sini-Beachteams aan de slag niet alleen in Gent maar ook te Stekene.

Woensdagavond verdedigden Tine & Dorien onze kleuren op de PK Manche te Gent met een van de meest knappe remontes op hun palmares en donderdagavond deden Jonas & Wim samen met Nicolas & Daan dat voor de heren. Voor Jonas & Wim (kwartfinale in Gent) was het de ultieme voorbereiding naar het tornooi in Stekene van zondag dat ze met stip op hun kalender hadden aangeduid (naast de manche te Sint-Niklaas natuurlijk). Tornooiwinst in Stekene zat er echter niet in... Pieken in Sint-Niklaas dan maar.

De BK Manche in Gent dan. Zaterdag stuitten Pieter-Jan & Benneth op Drankart-Verschueren in de poule en eindigden op een tweede plaats. Nicolas proefde van het BK aan de zijde van gelegenheidspartner Simon. Ze boden behoorlijk weerwerk, maar hun tegenstanders bleken te sterk. Seppe & Jente werden poulewinnaars en speelden een knappe wedstrijd tegen Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth voor een plaats op de zondagtabel. Winst in set 1 had gekund, maar lukte net niet. Na verlies in set 2 was het plaatsje op zondag weg. De prestatie van Seppe & Jente evenwel toch een van de opstekers van het weekend.

Zondag hadden we nog een aantal teams in de arena. De dames deden wat van hen verwacht werd: winnen en doorstomen richting finales. Stephanie & Lisa hadden het ongeluk om in de halve finale reeds op Mouha/Gielen te botsen en zagen zo hun weg verspert naar de tweede finale op rij. Maud met gelegenheidspartner Kim Lieckens konden alle obstakels richting finale omzeilen, maar verloren in die finale van de topfavorieten Mouha/Gielen. Plaats 2 en 3 bij de dames was best knap.

De heren hadden duidelijk last van het circulatieplan in Gent en konden de ballen niet de juiste route laten vinden. Zowel Yannick & Oscar als Anshel & Tim waren de figuurlijke weg even kwijt en kwam terecht in de wedstrijden voor plaats 9 tot 12. Niet getreurd en focus op de volgende tornooien: "Sometimes you win, Sometimes you learn"...

Tom & Dries legden een foutloos parcours af en zagen Joppe Paulides met Bob Douwen aan de andere kant van het net opduiken in de finale. Na verlies in set 1, hingen ze de bordjes gelijk in set 2. Set 3 werd een thriller met een... 16-18 eindstand in het voordeel van Joppe & Bob. Het Kiné-beachteam haalde in wat we toch een beetje hun thuisbasis mogen noemen. Bij deze een collegiale proficiat!

See you next week in Hechtel-Eksel!