U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

BK Manche Gent - Finalewinst voor Elien en de jarige Britt.

Gepost 2018/05/27

BK Manche te Gent - Dag 1. Vandaag was het Sint-Pietersplein in Gent "the place to be" voor de beachvolleyfans. Sini-Beach tekende present met drie teams.

Seppe & Jente deden wat van hen ondertussen al verwacht wordt, zijnde hun twee poule matchen winnen. In de barragematch namen ze op tegen Vleugels-Verspecht, wat in principe taaie tegenstanders zijn. Met een dubbele motivatie trokken Seppe & Jente het terrein op en lieten over het beachvolleyzand geen gras groeien 

Lees de rest van deze post »

Hechtel-Eksel - Dag 2 - Twee damesteams in halve finales.

Gepost 2018/05/21

BK Manche Hechtel-Eksel - Dag 2. De "blauwe" aanwezigheid in Limburg was behoorlijk zichtbaar: 3 teams bij de heren en 3 teams bij de dames.

Het tornooi startte goed voor Seppe & Jente die de eerste set van hun eerste poulematch wonnen. In set 2 ging het gelijk op en kregen ze een 5-tal matchballen die ze niet konden verzilveren. Een derde set moest de beslissing brengen met die werd winnend afgesloten door de tegenstander. De tweede wedstrijd met als tegenstanders de latere tornooiwinnaars Douwen-Urnaut werd een verliespartij. In de match voor plaats 9-12 was de strijd tegen Frankart-Van Reeth evenwichtig en ook hier was een derde set nodig om de winnaar aan te duiden. Met een beetje externe hulp wonnen Frankart-Van Reeth het pleit.

Oscar met gelegenheidspartner Tim van de Wielle wonnen hun eerste wedstrijd, maar sloten de tweede match tegen Coenen-Vermeeren verliezend af. Als tweede in de poule hadden ze ook recht op een plaatsje in de kwartfinale. In die wedstrijd troffen ze het duo Degruyter-Vandecaveye. Ook hier diende 3 sets de winnaar en te duiden en helaas trok het Sini-Beachteam weer aan het kortste eind.

Tim & Anshel speelden hun eerste tornooi van het BK na de "Mexicaanse stage" van Tim. Ze wonnen de eerste wedstrijd tegen Vleugels-Verspecht, maar konden de lijn niet doortrekken tegen Degruyter-Vandecaveye (die dus later Oscar en Tim in de kwartfinale elimineerden). Ook hier was een tweede plaats goed voor een ticket voor de kwartfinale. Coenen-Vermeeren waren hun tegenstander en die bleek ook voor Tim & Anshel te sterk.

Bij de dames misten Elien & Brit deze keer hun start niet. Met tweemaal 2-0 winst in de poules trokken zij naar de kwartfinale. Elien en "onze" Britt namen revanche voor de verliesmatch in Brussel tegen hetzelfs duo en plaatsen zich zo voor de halve finales. Van den Vonder-Cools uitschakelen was de opdracht, wetende dat ze in Brussel van dat team hadden gewonnen. Helaas liep het deze keer anders. Einde tornooi, maar toch met een knappe prestatie en mooie perspectieven voor de andere tornooien.

Lees de rest van deze post »

BK Manche te Hechtel-Eksel - Dag 1

Gepost 2018/05/19

BK Beachvolley - Manche te Hechtel-Eksel - Wedstrijddag 1. Drie teams maakten vandaag kennis met het zand in Hechtel-Eksel.

Jeffrey & Wouter beten de spits af. Hun twee poulewedstrijden werden echter verloren, zodat het tornooi voor hen snel ten einde liep.

Pieter-Jan & Benneth zaten ook in de voormiddagpoules en konden zich met knap volleybal naar de zege in hun poule knokken. In de barragematch voor een plaatsje op de zondagtabel konden ze de lijn echter niet doortrekken.

Seppe & Jente kwamen als laatste in actie. Met "Pizza Friday" in het achterhoofd (inside joke) laag de druk om zich te kwalificeren voor zondag bijzonder hoog. De twee matchen in de poules werden foutloos afgewerkt. In de barrage kwamen ze uit tegen Sannen/Hoeyberghs. Al snel stond een 10-0 voorsprong in set 1 op het scorebord. De kloof werd nog iets kleiner, maar kon niet meer gedicht worden. Setwinst met 21-16 voor Seppe & Jente. Set 2 was meer gelijkopgaand tot Seppe & Jente een tussensprint plaatsten. Opnieuw wezen de bordjes 21-16 aan. Een plaats op zondag (vroeg uit de veren dus!) is de beloning. "Pizza Friday" werkt dus!

Op zondag zien we volgende Sini-Beachers in actie:
- bij de heren: Tim & Anshel, Oscar & gelegenheidspartner Tim Van de Wielle en Seppe & Jente
- bij de dames: Maud & Els, Elien & Britt en Stephanie met gelegenheidspartner Kim Lieckens

Lees de rest van deze post »

BK Manche Brussel Dag 2

Gepost 2018/05/13

BK Beachvolley - Manche Brussel - Dag 2. Op zondag doken Yannick & Oscar, Maud & Els, Britt & Elien en Stephanie als gelegenheidspartner van Julie De Beule het Brusselse zand in. De zon liet verstek gaan, wat zorgde voor een temperatuurverschil van ettelijke graden ten opzichte van zaterdag.

Yannick & Oscar wilden hun trainingsachterstand inhalen en besloten dan maar om per match drie sets te spelen. Hun poule sloten ze als winnaar af. In de kwartfinales sneuvelden ze echter met 1-2 tegen Van Reeth - De Schrijver na de eerste set vrij makkelijk te hebben gewonnen (21-12).

Elien & Britt hadden moeite om tijdens de eerste wedstrijd het juiste ritme te vinden en verloren die met 2-0 ondanks een schitterende remonte in set 2. In de tweede match namen ze het op tegen Lisa Van den Vonder aan de zijde van Sarah Cools. Elien en Britt verdedigden de Sini-Beachkleuren met verve en wonnen met 2-1. Door het verlies in de eerste match waren de kansen op een kwartfinale echter weg. Uiteindelijk eindigden Elien & Britt nog 9de.

Lees de rest van deze post »

BK Manche Brussel - Dag 1

Gepost 2018/05/12
Belgian Beachvolley Championship 2018 - Manche te Brussel. Dag 1 van de eerste manche van het BK Beachvolley is achter de rug. Het tornooi begon veelbelovend met Seppe & Jente die heel vlotjes hun poulewedstrijden wonnen en bijgevolg met veel vertrouwen uitkeken naar de barrage-match voor een plaatsje op de zondagstabel. Helaas verliep die match niet zoals verhoopt en einde tornooi dus.
 
Jeffrey & Wouter sloten hun eerste partij ook winnend af, maar ondergingen de wet van de sterkste in hun tweede poulematch. Ze eindigden toch mooi tweede in hun poule.
 
 
Lees de rest van deze post »

Bedanking door de familie van Annick

Gepost 2018/01/13

Twee weken geleden overleed Annick en vorige week namen we van haar afscheid in de kerk OLV-Ten Bos te Nieuwkerken-Waas.

De voorbije twee weken mochten we honderden steunbetuigingen ontvangen via diverse kanalen: berichtjes, telefoontjes, kaartjes, mails, een losse babbel... Het bericht van haar overlijden op de facebookpagina van Sini-Beach werd meer dan 36.500 keer bekeken en meer dan 60 keer gedeeld. Bij de uitvaart was de kerk te klein en bij haar laatste rustplaats liggen meer dan 30 bloemstukken.

Het is ons (nog) niet mogelijk om op alle berichten van medeleven persoonlijk te reageren. We zijn onder de indruk van het eerbetoon dat u aan Annick gaf en van de steunende woorden die we van u mochten ontvangen.

We willen u langs deze weg bedanken voor alle steun en troost en voor de waardering voor het engagement en de inzet van Annick. Het helpt ons een beetje op weg om het verlies een plaats te geven.

Luc, Steven, Anske

Lees de rest van deze post »

Uitvaart Annick

Gepost 2018/01/01

De uitvaartplechtigheid van Annick vindt plaats op zaterdag 6 januari 2018 in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Ten Bos te Nieuwkerken-Waas.

Lees de rest van deze post »

Sini-Beach in diepe rouw

Gepost 2017/12/30

Deze morgen overleed totaal onverwacht Annick Strijbol (53 jaar). Annick was het "duiveltje-doet-al" die zich steeds met volle overgave inzette voor diverse initiatieven. Bij het toenmalige PNV Waasland kreeg ze van de divisieploeg al vlug de naam "Mama-volley". Ze was een van de grote bezielers van de Beachvolleyhappening te Sint-Niklaas en stond mee aan de wieg van Sini-Beach. Ze groeide voor haar spelers en speelsters uit tot "Mama Sini-Beach"

De familie en de club blijft in shock en wezenloos achter...

 

Lees de rest van deze post »

Zilver en Brons bij de dames!

Gepost 2017/08/13

Bij de dames halen zoals verwacht Mouha/Gielen de titel binnen.

Onze Sini-Beachdames verdedigden zich knap en sluiten een mooi seizoen af met zilver voor Maud & Els en brons voor Stephanie & Lisa.

Lees de rest van deze post »

De Belgische titel is binnen!

Gepost 2017/08/13

De Belgische titel is binnen!! Beachvolleyteam Koekelkoren - van Walledid it again #KvWBeach

foto van Sini-Beach.foto van Sini-Beach.
Lees de rest van deze post »

Een zesde nationaal herenteam: Lambrechts-Klok

Gepost 2017/07/17

Sini-Beach stelt u graag voor: het zesde nationale herenteam. Op 8 juli jongstleden werd besloten om een zesde herenteam onder de vleugels te nemen. Wouter Lambrechts en Jeffrey Klok verdedigen sinds Menen de kleuren van Sini-Beach. De komende weken zullen ze ook nog deelnemen in Leuven en Maaseik teneinde een waterkans op de Masters in Knokke te behouden.

Lees de rest van deze post »

Beachvolleyhappening organisatorisch een succes, sportief iets minder

Gepost 2017/06/26

Voor de twaalfde keer (de elfde keer onder leiding van dezelfde mensen, de zesde keer onder de hoedanigheid van Sini-Beach) al passeerde het circuit van het Belgian Beachvolley Championship op de grootste markt van 't land. Het circuit zit al over halverwege dus voor de teams wordt het stilaan tijd om te pieken richting de Masters in Knokke.

Lees de rest van deze post »

BK Manche Hechtel-Eksel: het traject van Tim & Anshel in cijfers.

Gepost 2017/05/25

Voor wie van cijfers houdt, hierbij het traject van Anshel & Tim aan de hand van wat getallen

- 5 wedstrijden diende ze af te werken, waarvan 4 matchen met 3 sets
- 14 sets speelden ze (9 gewonnen en 5 verloren)
- 254 punten werden gescoord en 230 geïncasseerd

Om misverstanden te vermijden, dit betreft 1 (één) wedstrijddag. Om maar te zeggen dat een dagje beachvolley geen kort (ge)ding is, maar dit met liefde voor de sport gebeurt.

Lees de rest van deze post »

Hechtel-Eksel - Grand Slam

Gepost 2017/05/21

Hechtel-Eksel BK Manche. Oscar & Yannick hadden hun dagje niet. Ze eindigden laatste in hun poule en moesten ook het onderspit delven in de match voor plaats 9/12.

Stephanie & Lisa gingen door tot de halve finale waar ze verloren van Mouha/Gielen.

Lees de rest van deze post »

BK Manche in Hechtel-Eksel - Kwalificaties

Gepost 2017/05/20

Vandaag ging de BK Manche in Hechtel van start met 2 teams aan de slag in de kwalificaties bij de mannen.

Het tornooi startte voorbeeldig: de teams wonnen elk hun eerste poulematch. Winst in de tweede match betekende dat ze opstoomden richting barragewedstrijd voor een plaatsje op zondag. Ook de tweede wedstrijd eindigde met een 2-0 winst voor beide teams.

In de barrage kregen Pieter-Jan & Benneth de taaiste brok voorgeschoteld met Vleugels-Verspecht. In elke set kwam het Sini-Beachteam vlug op achterstand en keek direct tegen een kloof van een 4-tal punten aan. Ze lukten een inhaalrace zodat het verschil tegen het midden van de set bijna was weggewerkt. De tegenstanders duwden echter opnieuw door en wonnen finaal met 2-0.

 

Lees de rest van deze post »

Beachvolley te Gent - PK & BK

Gepost 2017/05/14

De voorbije week en weekend waren weer heel wat Sini-Beachteams aan de slag niet alleen in Gent maar ook te Stekene.

Woensdagavond verdedigden Tine & Dorien onze kleuren op de PK Manche te Gent met een van de meest knappe remontes op hun palmares en donderdagavond deden Jonas & Wim samen met Nicolas & Daan dat voor de heren. Voor Jonas & Wim (kwartfinale in Gent) was het de ultieme voorbereiding naar het tornooi in Stekene van zondag dat ze met stip op hun kalender hadden aangeduid (naast de manche te Sint-Niklaas natuurlijk). Tornooiwinst in Stekene zat er echter niet in... Pieken in Sint-Niklaas dan maar.

De BK Manche in Gent dan. Zaterdag stuitten Pieter-Jan & Benneth op Drankart-Verschueren in de poule en eindigden op een tweede plaats. Nicolas proefde van het BK aan de zijde van gelegenheidspartner Simon. Ze boden behoorlijk weerwerk, maar hun tegenstanders bleken te sterk. Seppe & Jente werden poulewinnaars en speelden een knappe wedstrijd tegen Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth voor een plaats op de zondagtabel. Winst in set 1 had gekund, maar lukte net niet. Na verlies in set 2 was het plaatsje op zondag weg. De prestatie van Seppe & Jente evenwel toch een van de opstekers van het weekend.

Lees de rest van deze post »

BK Manche te Brussel - Grand Slam

Gepost 2017/05/07

De tweede dag van de BK Manche beachvolley te Brussel begon veelbelovend. De eerste poulewedstrijd van onze teams werd met winst afgesloten met uitzondering evenwel voor Anshel & Tim die met 1-2 verloren van De Gruyter/De Brandt met in set 2 en 3 het kleinste puntenverschil 19-21 en 14-16 (wat later nog heel belangrijk zou zijn). 

Bij de dames verloren Stephanie & Lisa hun tweede wedstrijd tegen - jawel - Mouha/Gielen (0-2). Maud & Kim volgende hun voorbeeld en moesten de duimen leggen tegen Vangrinsven/Wittock (1-2). Beiden teams plaatsen zich dankzij hun tweede plaats in de poules wel voor de 1/4 finales. 

 

Lees de rest van deze post »

BK Manche te Brussel - Kwalificaties

Gepost 2017/05/06

De BK Manche te Brussel ging hoopvol van start voor onze teams. De openingsmatch van de poules werd telkens met 2-0 gewonnen.

In hun tweede match namen Jente & Seppe het op tegen Verspecht-Vleugels. De eerste set was een nek aan nek race met op bepaalde momenten zelfs een lichte voorsprong voor het Sini-Beachteam. In money tim trokken de tegenstanders het laken naar zich toe: 19-21. In set 2 was het verschil niet iets groter: 17-21. Einde was het tornooi voor Jente & Seppe na een verdienstelijke match.

Lees de rest van deze post »

Belgian Beachvolley Championship 2017 - Eerste Manche

Gepost 2017/05/05

De eerste halte van het Belgian Beachvolley Championship is traditioneel het terkamerenbos te Brussel (Elsene). Dit weekend zien we daar voor het eerst dit seizoen de teams aan de slag die met verschillende ambities een plaatsje op de afsluitende "Masters" te Knokke willen veroveren.

De blauwe garde van Sini-Beach zal net als de andere jaren weer talrijk en gemotiveerd aan de opslag verschijnen.

Lees de rest van deze post »

Sini-Beach in 2016: een terugblik

Gepost 2016/12/29

Voor Sini-Beach was 2016 een meer dan bijzonder jaar. Zowel internationaal als nationaal kunnen we terugblikken op een meer dan geslaagde campagne.

 

 

Internationaal

Dries en Tom klommen in de World Ranking van de FIVB op naar een 29ste stek. Ze vertoefden ruim 120 dagen in het buitenland en hun kilometerteller wees meer dan 85.000 km aan. 

Hoogtepunten waren ongetwijfeld de finale van de Continental Cup in Stavanger (Noorwegen) waar Belgie de finale verloren en dus net naast het olympisch ticket greep en de Intercontinental Cup in Sochi (Rusland) waar nipt verloren werd van een Russisch duo. Opnieuw glipte in extremis het olympisch ticket uit hun handen. Het Russisch team werd later in Rio vijfde.

Lees de rest van deze post »

Stad Sint-Niklaas: Prijs voor Sportprestatie 2016 en Prijs voor Sportverdienste 2016 gaat naar Sini-Beach

Gepost 2016/12/18

Deze voormiddag stond op het stadhuis van Sint-Niklaas de jaarlijkse academische zitting van de stedelijke sportraad op de agenda.

Na gastspreker Hans Van Alpen (tienkamper met een vierde plaats op de OS van 2012 in London), was het de beurt om de laureaten te huldigen. Naast de trofees voor de kampioenen, werd ook de Prijs voor Sportverdienste en de Prijs voor Sportprestatie 2016 uitgereikt.

 

Lees de rest van deze post »

Sini-Beach aan de slag tijdens het Belgian Beachvolley Championship 2016

Gepost 2016/02/28

Het eerste lentezonnetje doet ons stilaan denken aan (of is het dromen van?) het beachvolleyseizoen dat binnen iets meer dan twee maand van start gaat.

Tijd dus om even de slagorde van Sini-Beach op te lijsten. Meer detailinformatie over de teams die dit seizoen onze kleuren gaan verdedigen volgt later nog.

Lees de rest van deze post »

Brasserie-Restaurant "Brasseurs" en Sini-Beach sluiten partnership.

Gepost 2016/02/18

 

Aleksandra & Olivier van "Brasseurs" behoren al geruime tijd tot de vaste partners van onze sportclub. Om Sini-Beach nog meer te steunen én ook als waardering voor de inzet van de talrijke medewerkers, spelers en speelsters, hebben we samen een leuk partnership uitgewerkt.

Lees de rest van deze post »

Sint-Niklaas weer van de partij op de kalender van het Belgian Beachvolley Championship

Gepost 2016/02/02

Voor wie er nog aan zou getwijfeld hebben: Sint-Niklaas prijkt voor de 11de keer op rij op de kalender van de Belgian Beachvolley Tour. Het circuit zal naar traditie eind juni zijn tenten letterlijk en figuurlijk opslaan op de grootste markt van België.

Lees de rest van deze post »

Voorlopige kalender Belgian Beachvolley Championship 2016

Gepost 2015/12/27

Voorlopige kalender van het BK 2016

Lees de rest van deze post »

Blijf op de hoogte

Ontvang belangrijke updates en het laatste nieuws van VZW Sini-Beach wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.