U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

BK Manche Gent - Finalewinst voor Elien en de jarige Britt.

Gepost 2018/05/27

BK Manche te Gent - Dag 1. Vandaag was het Sint-Pietersplein in Gent "the place to be" voor de beachvolleyfans. Sini-Beach tekende present met drie teams.

Seppe & Jente deden wat van hen ondertussen al verwacht wordt, zijnde hun twee poule matchen winnen. In de barragematch namen ze op tegen Vleugels-Verspecht, wat in principe taaie tegenstanders zijn. Met een dubbele motivatie trokken Seppe & Jente het terrein op en lieten over het beachvolleyzand geen gras groeien 

Dag 2. 

Seppe & Jente hadden zich voor de tweede keer op rij kunnen plaatsen voor de zondagtabel waar ze tegen de kleppers Colson/Deroey en clubgenoten Tim & Anshel aan de bak moesten. In hun wedstrijd tegen Colson-Deroey boden ze behoorlijk weerwerk en moesten ze zich pas na een derde set gewonnen geven. In de tweede match waren ging de overwinning naar Tim & Anshel. Seppe & Jente eindigden bijgevolg mooi 11de.

Bij Oscar & Yannick lijkt het beste vormpeil nog te moeten komen. In hun poule verloren ze de twee wedstrijden. Het moet gezegd dat hun tegenstanders niet van de poes waren: Engels/Sinnesael en Douwen/Van de Wielle. Ook Oscar & Yannick eindigden op plaats 11.

Tim & Anshel wonnen hun twee poulewedstrijden kwamen in de halve finale uit tegen Steenhouwer/Degrève waar het in set in knap spannend was (24/22). In set twee was de marge iets groter (21/16). In de finale troffen ze hun poulegenoten van de voormiddag Colson/Deroey. Het werd helaas voor ons geen herhaling van de wedstrijd eerder op de dag. De hoogste trede op het podium was (nog) niet voor hen.

Bij de dames bleven Maud & Els lang op schema tot ze in de kwartfinale eerder onverwacht het onderspit moesten delven tegen Van den Broeck/Simons. Dit laatste duo schakelde later in de halve finale nog Van den Vonder/Cools uit.

Stephanie aan de zijde van Kim Lieckens (Brucap) blijven het meer dan behoorlijk doen op de zondagtabel. Poulewinst en door naar de kwartfinale waar ze na wat rekenwerk stootten op Van de Vonder/Cools. De winnaars van Hechtel-Eksel bleken net te sterk. Einde tornooi voor Stephanie en Kim.

Britt - zondag jarig - kreeg 's morgens al te horen dat ze 's avonds als verjaardagscadeau de trofee mocht meenemen. Na een eerste verliesmatch zag het er evenwel niet rooskleurig uit en ook de donkere wolken verzamelden zich ook letterlijk boven de site. Eventjes dan toch, want daarna trokken Britt en Elien de turbo op gaan. Het duo haspelde bijna foutloos hun wedstrijden af en won meer dan overtuigend hun matchen. De tegenstanders moesten zich reppen om dubbele cijfers op het scorebord te krijgen. In de finale troffen ze het duo Van den Broeck/Simons die er al een mooi parcours hadden opzitten. Maar ook nu sputterde de turbo niet: 21-17 en 21-8. En wie mocht er dus 's avonds met de trofee naar huis...