U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

Tornooiwinst voor Stephanie & Karolien in Hechtel

Gepost 2015/05/18

De eerste wedstrijddag van zowel de Continental Cup als van de BK manche in Hechtel werden afgewerkt.

In Hechtel namen onze teams een veelbelovende start. Zowel Bregt & Tim, Christophe & Jonas, Seppe & Wouter als Jente & Mathias wonnen hun eerste wedstrijd in de poules. Tim & Pieter-Jan maakten eveneens een knap debut maar konden deze keer nog geen match op hun conto schrijven. Met setstanden zoals 24-26 en 21-23 zat er zeker meer in.

De tweede wedstrijd in de poules ging bepalen wie naar de barrage-wedstrijden ging met als inzet een plaatsje op de zondagtabel. Jente & Mathias hadden de zwaarste opdracht: een match tegen Audry Frankart en Joppe Paulides. Ze verdedigden zich meer dan behoorlijk en bleven telkens aanklampen tot het midden van de set, maar moesten dan de tegenstanders laten gaan. De twee bloks van Jente op Joppe zullen we zeker blijven onthouden. Met uitzondering van Seppe & Wouter, verloren onze teams hun tweede wedstrijd, wat voor hen het einde van het tornooi betekende.

In de barrage-match namen Seppe & Wouter het op tegen Jeroen Balduyck aan de zijde van... jawel: Sam Deroo. Set 1 bracht de nodige spanning met een nipte nederlaag voor de Sini-Beachers 19-21. In set twee was het verschil groter en Sam & Jeroen plaatsten zich voor zondag ten nadele van Seppe & Wouter.

We sloten de eerste dag met een positief gevoel af. Waar vorig seizoen het langer wachten was op de eerste zeges, waren we nu zelfs heel dicht bij een kwalificatie voor zondag. Dit belooft alvast voor de volgende manches. 

Op zondag was het aan Stephanie & Karo en Alojsa & Tim om onze kleuren te verdedigen.

Ondertussen in Spanje (Continental Cup) verloren de Belgische teams met 2-0 van Zwitserland (2-1 verlies voor Dries & Tom en 2-0 verlies voor Bob & Robin), maar herpakten zich tegen Slovenië met twee winstmatchen. De kwalificatie voor de volgende ronde was daarmee een feit. 

Twee Sini-Beachduo's trokken tijdens de tweede wedstrijddag van de BK manche Hechel op zoek naar tornooiwinst.

Stephanie & Karolien begonnen om 11u aan hun opdracht in hun poule en werkten deze foutloos af. In de halve finales namen ze het op tegen de AVO-collega's Sarah Smits en Ines Sylverans. De felbevochten eerste set werd winnend afgesloten en ook in set twee lieten het Sini-Beachteam geen steek vallen. In de finale diende ze Katrien Gielen en Marta Sobolska partij te geven. Na een spannende drie-setter, was de eerste finalewinst van het seizoen voor Stephanie & Karolien een feit.

Bij de heren stootten Aljosa & Tim op de latere finalisten Pirali-Nuyts. Na winst in set 1 afgewisseld door een dipje in set 2, volgde een spannende derde beslissende set. Ons duo was op achtervolgen aangewezen en kwam gelijk aan het einde van de set. Helaas bleef de winst uit. De kans op een finale was daarmee helaas weg. Aljosa & Tim eindigden nog verdienstelijk 5de na winst tegen Audry Frankart en Joppe Paulides. 

Bij de heren stond een onuitgegeven finale op het programma: Louis Vandecaveye aan de zijde van Roel Derom namen het op tegen Yannick Pirali en Oscar Nuijten. Ook hier kregen de toeschouwers waar voor hun geld in drie hoogstaande sets. Het Kiné-beachteam haalde knap de tornooiwinst binnen.

De twee Oost-Vlaamse beachvolleybalclubs gingen met de trofees aan de haal in het verre Limburg. Geen file op de E313 die dat kon verhinderen. Proficiat aan de collega's van Destelbergen!