U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

Sini-Beach in 2016: een terugblik

Gepost 2016/12/29

Voor Sini-Beach was 2016 een meer dan bijzonder jaar. Zowel internationaal als nationaal kunnen we terugblikken op een meer dan geslaagde campagne.

 

 

Internationaal

Dries en Tom klommen in de World Ranking van de FIVB op naar een 29ste stek. Ze vertoefden ruim 120 dagen in het buitenland en hun kilometerteller wees meer dan 85.000 km aan. 

Hoogtepunten waren ongetwijfeld de finale van de Continental Cup in Stavanger (Noorwegen) waar Belgie de finale verloren en dus net naast het olympisch ticket greep en de Intercontinental Cup in Sochi (Rusland) waar nipt verloren werd van een Russisch duo. Opnieuw glipte in extremis het olympisch ticket uit hun handen. Het Russisch team werd later in Rio vijfde.

Nationaal

Op het Belgian Beachvolley Championship 2016 liet Sini-Beach ook van zich horen. Katrien & Karolien bleken in de verschillende manches taaie tegenstanders die meerdere keren met de winst aan de haal gingen (6 tornooiwinsten) en bijgevolg ook de uitgesproken favoriet waren voor de Masters te Knokke.

Stephanie trok het zand in met Kristien die echter korte tijd later moest afhaken met een aanslepende blessure. Ze werd meer dan verdienstelijk vervangen door Lisa Van de Vonder. Stephanie en Lisa schreven  trouwens het tornooi in Sint-Niklaas op hun naam. De ervaring van Stephanie en het talent van Lisa vormen een ideale mix met nog een leuke toekomst voor de boeg.

Maud en Els dienden zich via het B-circuit naar de manches op te werken. Ze wonnen het B-tornooi in Gent en gingen op hun elan door richting manches. Ze haalden diverse malen de finales en gingen ook en paar keer met de trofee aan de haal (3 tornooiwinsten). Ze manifesteerden zich samen met Stephanie en Lisa als de challengers voor de Masters

Bij de heren wonnen Tom en Dries alle manches (5) waar ze aan deelnamen. De tegenstanders plooiden zich echter dubbel, wat resulteerde in spannende wedstrijden op hoog niveau. Yannick en Oscar steken eveneens hun neus aan het venster en eindigden steeds bij de top op elke manche. Ze haalden ook finaleplaatsen (2 stuks) , maar bleven telkens steken op een tweede plaats. 

Jente en Seppe speelden dit seizoen voor het eerst samen en werden begeleid door Tim Joosen. Ze werkten een knap seizoen af en stonden een paar keer bijna op zondag. In Aalst lukte het om door te stoten naar de hoofdtabel met een 9de plaats als resultaat. Door hun ranking konden ze ook een plaatsje in Knokke in de wacht slepen. 

Pieter-Jan en Benneth hadden het niet onder markt in de zaterdagpoules, maar speelden toch geregeld de barragewedstrijden voor een plaatsje op zondag. Helaas was een ticket voor zondag net te hoog gegrepen. In de rangschikking haalden ze net niet Knokke, maar toch waren ze aanwezig om de blauw garde aan te moedigen.

Knokke werd een "blauwe hoogdag". Bij de dames kaapten we plaatsen 1 tot en met 3 weg en bij de heren was het hoogste schavotje van het podium ook voor een Sini-Beachduo gereserveerd.

Voor wie het (nog) niet wist:

- bij de dames: winst voor Maud en Els, zilver voor Katrien en Karolien en brons voor Stephanie en Lisa

- bij de heren: winst voor Dries en Tom.