U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

Hechtel-Eksel - Grand Slam

Gepost 2017/05/21

Hechtel-Eksel BK Manche. Oscar & Yannick hadden hun dagje niet. Ze eindigden laatste in hun poule en moesten ook het onderspit delven in de match voor plaats 9/12.

Stephanie & Lisa gingen door tot de halve finale waar ze verloren van Mouha/Gielen.

De finale in het zonnige Hechtel-Eksel werd een thriller van formaat. Anshel & Tim gaven er Audry Frankart en Tim Verschueren partij, het team waar ze in de poule met 1-2 van verloren hadden.

In de eerste set had het Sini-Beachduo moeite om het juiste ritme te vinden. Na een tijdje wees het scorebord een 7-14 achterstand aan. Tijd om een tandje bij te steken dachten Tim & Anshel en via 11-14 stoomden ze door naar 18-18. Het werd echter een net niet verhaal: verlies in set 1 met 18-21 na een bijzonder knappe inhaalbeurt.

In set 2 bleef het lange tijd een nek aan nek race tot onze clubgenoten een kloofje konden slaan dat ze niet meer afgaven: 21-17 en 1-1 in sets. Een derde set zou uitsluitsel moeten geven. 

De apotheose dan. Tim & Anshel keken al vlug tegen een kleine kloof aan en het werd alle zeilen bijzetten om de achterstand niet groter te laten worden. Bij 7-7 stond het weer gelijk, maar dat was het signaal voor de tegenstanders om een tussenspurt te trekken: 10-13 en de finalewinst leek veraf. Niet dus. Met een zelden geziene vechtlust knokten Tim & Anshel zicht terug in de match. Ze kregen zelf een paar matchballen tegen die ze echter vakkundig neutraliseerden. Bij 17-17 was het even schrikken: Tim zat er compleet door en een medical time-out was nodig. Drie minuten later moest ons duo terug aan de slag. Nog een laatste verbeten krachtinspanning die met succes werd afgerond 19-17 en toernooiwinst!!

Zowel in set 1 als in set 3 zagen we Tim & Anshel knokken voor elk punt en zich niet gewonnen geven bij een schijnbaar onoverbrugbare achterstand. Als zij deze spirit en focus kunnen aanhouden, belooft het nog een mooi seizoen te worden!