U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

Brussel: het eerste tornooi van Beachvolley Team Belgium

Gepost 2015/05/18

Met vijf teams trokken we naar Ter Kameren in Elsene (Brussel), het decor voor de tweede manche van het BK Beachvolley. Nog voor de eerste bal werd opgeslagen, waren we al zeker van twee zeges. Zowel in poule E als H zaten immers twee Sini-Beachteams die het dus tegen elkaar dienden op te nemen.

In poule E wonnen Christophe Van Acker en Jonas Jacquemyns het clubduel tegen Jente De Keyser en gelegenheidspartner Bart De Bock. Favorieten in deze poule waren Dirk Luyten en Wesley Torfs die vorige week zondag haalden en er zelfs een wedstrijd wonnen. In de tweede match van poule E zorgden Jente en Bart voor de verrassing door Dirk en Wesley te verslaan en verhoogden daarmee de kansen op poulewinst voor hun clubgenoten Christophe & Jonas die aan een setje genoeg hadden om naar de barrages te trekken. Ze deden zelfs beter en klopten de favorieten uit de poule met 2-0. Leuk neveneffect was dat door deze uitslag Jente en Bart tweede eindigden.

 

Het clubduel in poule H met Tim Van Herrewege en Pieter-Jan Bormans tegen Seppe De Keyser en Wouter Lambrechts eindigde in het voordeel van deze laatsten. Tim en Pieter-Jan gaven nadien Luyckx-Balduyk partij en sleepten na een eerste rampzalige set (verlies 8-21) de tweede set binnen. In de derde en beslissende set hadden ze zelfs even wedstrijdbal, maar finaal diende ze de duimen te leggen (setstand 14-16). Bijna hadden ook zij hun clubgenoten een handje kunnen helpen. In de beslissende wedstrijd voor poulewinst haalden Seppe en Wouter echter nooit hun beste niveau en verloren bijgevolg terecht met 0-2.

In de barragewedstrijd keken Christophe & Jonas het duo Oprins-Blondeel in de ogen. In set 1 bleken de teams aan elkaar gewaagd en details beslisten over setwinst, helaas in het nadeel van ons team (verlies met 19-21). In set twee was het verschil groter (16-21). Knappe prestatie toch van ons duo.

Bregt Koekelkoren en Tim Verplancke trokken in de namiddag in de regen het zand in. De eerste wedstrijd startte goed, maar in set twee liep het iets minder vlot met een 0-2 verlies als resultaat. De tweede wedstrijd in de regen en de koude (is beachvolley geëvolueerd naar een "herfstsport"?) verliep minder goed en snel stonden opnieuw de 0-2 cijfers op het bord.

De balans van de kwalificaties blijft positief. Opnieuw zagen we enkele knappe wedstrijden en noteerden we een aantal mooie zeges. Ook deze keer drong een team door naar de barrages.

De tweede wedstrijddag te Brussel zag er een stuk zonniger en warmer uit. Zoals aangegeven doken drie Sini-Beachteams het zand in op zoek naar een finaleplaats.

Aljosa en Tim werkten een moeilijk tornooi af en zagen de winst in poulewedstrijden aan hun neus voorbijgaan. De derde plaats in hun reeks heeft ook voor gevolg dat ze in Gent in de kwalificaties aan de slag moeten. Hopelijk zien we ze op Pinkstermaandag nog aan de slag op het Sint-Pietersplein.

Dries en Tom in blauwe singlets werkten een foutloos parcours af in de poules met een leuke en spannende match tegen Audry Frankart en Joppe Paulides. In de halve finale namen ze de maat van de finalisten van vorige week Pirali-Luyten.

Ook Stephanie & Karo - in blauwe topjes - stoomden door richting de finale op center court. In hun halve finale elimineerden ze AVO-collega's Sarah Degryse en Renée Verhulst (de revanche volgde waarschijnlijk later op de avond in de botsautootjes te Grimbergen).

De finales dan. Drie sets bij de dames met als winnaars Katrien en Marta die de stand wat tornooiwinsten betreft bijgevolg in evenwicht brachten.

 

Bij de heren topbeachvolley tussen de teams die vorig weekend nog samen aan de slag waren in de Continental Cup te Spanje. Dries en Tom schreven twee sets op hun naam (21-19 en 21-17) en wonnen het tornooi in Brussel.